Skal du i 7. klasse? Nej, jeg skal arbejde og giftes til oktober - Gro Coaching

Skal du i 7. klasse? Nej, jeg skal arbejde og giftes til oktober

IMG_0799

Uddannelse for alle piger

“Skal du i 7. klasse?” “Nej, jeg skal arbejde og skal giftes til oktober.” Et svar man ikke ville forvente, men desværre har ikke alle piger i verden samme mulighed for uddannelse.

Uddannelse er et privilegier, som vi tager for givet i Danmark. Ret til skolegang burde være global. Da jeg arbejder med motivation, tro på sig selv og lyst til skole var det en naturlig sag at støtte.

Chris Martin fra Coldplay støtter Global Citizen, der bruger underskrifterne til at lægge pres på politikkere til at tage handling. Før sommerferien samlede jeg underskrifter ind til støtte for Girls Educational Campaign #shewill projektet. Folk var søde og imødekommende.

  • 63 millioner piger (5-15 år) i verden går stadig ikke i skole
  • I krise- og krigssituationer er piger udsat for en 2,5 gange større risiko for skolefrafald end drenge.
  • Over 60% af de 103 millioner unge mennesker i verden, som mangler basale læse- og skrivefærdigheder, er piger
  • For hvert ekstra år, piger fortsætter deres sekundære uddannelse (6. til 10. klasse), stiger deres fremtidige løn med 10 til 20% og sænker risikoen, for at de bliver udsat for menneskehandel eller andre former for misbrug.
  • Børn, hvis mødre er uddannede, bliver oftere vaccineret og er mindre udsat for hæmmet vækst forårsaget af underernæring.
  • Hvis alle piger fik lov til at gøre deres sekundære uddannelse færdig, ville antallet af børne ægteskaber falde med 64%.      (tal fra World Bank’s Women, Business and the Law Report )

 

indsamler #globalcitizen #coldplayGlædelig skolegang til dig og dine 🙂

 

 

 

 

Powered and designed by: Webtimiser.dk

Send this to friend