Trist og deprimeret? Mere glæde? - Gro Coaching

Trist og deprimeret? Mere glæde?

En gladere teenager

Er min teenager deprimeret eller bare trist, og hvad skal jeg gøre?

En teenager, der er ked af det, ikke går i skole, har for meget om ørene og har dårlige tanker om sig selv, kan ligne en depression.

Der kan være mange årsager til at et ungt menneske er trist. Forholdet til skole, venner, kæreste, veninder, forældre og negative tanker om sig selv. At gå fra barn til voksen er en stor omvæltning. Mange af de typiske træk man periodevis kan opleve hos en teenager, kan minde om symptomerne på depression. Det er naturligvis godt at få undersøgt, hvordan det står til.

Hos mig kan vi tale om alle de ting, der kan være tunge at bære på, lære at ændre overbevisninger og at vende de negative tanker til mere positive, at rumme sine følelser.

Er du trist og ked af det?

Livet består af mange udfordringer og mange bump. Jeg har talt med mange unge og teenager, der var rigtig kede af det. Der var mange bekymringer,udfordringer og tanker de skulle forholde sig til. Krav fra skolen, kærester, ven-venindekonflikter, mor og far og evt. deres kærester, syn på sig selv påvirket af sociale og visuelle medier.

Det er ikke fraværet af udfordringer, der gør os livsduelige, men hvordan vi lærer at håndtere udfordringerne. Jeg har gode individuelle teenager samtaler, hvor den negative spiral vendes, og der fokuseres på løsninger. Sessioner der kan hjælpe og virke forebyggende.

Depression

Sundhedsstyrelsen anbefaler samtaleterapi til unge og teenagere og kun ved svær depression antidepressiva, altså hverken ved let eller moderat depression. Antidepressiva har ofte en del bivirkninger ex. sved og manglende lystfølelse, disse bivirkninger kan modvirke et godt social liv blandt andre unge.

 

 

Powered and designed by: Webtimiser.dk

Send this to friend